Krachtige Woorden, Sterke verhalen
Verhalenverteller en Woordartiest Giovanni Masetti

Verhalenproject "New Stories"

Op woensdag 5 april 2017 zijn wij in het krachtige woorden, sterke verhalen HQ gestart met het verhalenproject "New Stories" Waarin statushouder uit de Zaanstreek al hun talenten inzetten om een vertelvoorstelling in elkaar te zetten. Hiervoor krijgen zij eerst een vertelcursus aangeboden. Daar na word er een voorstelling samen met hen ontwikkeld, gerepeteerd en opgevoerd verschillende podia.

HousainMohie Aldeen, Abdullah, Joe, Shatha, Annika Hagga van New-bees Zaandam en ik zelf gaan de komende tijd met elkaar omweg om dit mooie project tot een goed einde te brengen.

 

De Deelnemers


Ik ben Abdullah mijn achternaam is alkatan ik kom uit Syrië ik ben 24 jaar ik ben dichter en ik ben ook  advocaat en  Ik ben een sociaal mens maar Ik heb mijn eigen overtuigingen Ik merkte dat ik een man volgens onze tradities ben maar het belangrijkste is Ik hou van gedichten die praten over de liefde.Youssef Alkhazen ik ben een een teamplayer die in diverse hotels de gasten met "mijn" muziek heb weten te raken. Ik hoop dat met mijn bijdrage in "New Stories" ook te doen.

 


Mijn naam is Mohiealdeen en ik ben 25 jaar oud. Ik kom uit Damascus, Syrië. Toen ik in Syrië was, heb ik als autoverkoper en later als kapper gewerkt. Ik had een goed leven en heel veel vrienden. Kortom, alles was goed in Syrië.  Ik ben heel ambitieus en ik wil heel veel doen in mijn leven maar het is moeilijk hier. Ik wil een professioneel kapper zijn en ik heb hulp nodig om mijn doel te bereiken. Het belangrijkste nu is Nederlands leren en ik wil mensen ontmoeten zodat ik de taal beter leer beheersen. Nu doe ik vrijwilliger werk in Amsterdam als kapper. Ik help de dakloze mensen in de stad en ik vind het echt mooi werk. Mijn foto is een diamant. Ik vind diamanten erg bijzonder omdat ze onder veel druk ontstaan en later iets unieks kunnen geven.


 


Ik ben Annika, 28 jaar. Ik woon met mijn twee katten in Zaandam en ben coördinator bij de NewBees, waar ik nieuwkomers koppel aan vrijwilligerswerk. Ik hou ervan om mensen te ontmoeten en met elkaar te verbinden.

Deze foto betekent veel voor mij omdat het drie dingen ineen bevat: het was op mijn eerste vakantie alleen (dus staat voor zelfstandigheid en zelfvertrouwen), ik hou onwijs van katten én ik kan niet zonder zon, warmte en stralen.


Nieuws

Feed

23-05-2017, 21:00

Presentatie vertelworkshop (fase 1)

Vanavond een mooie prestatie gehad van de workshop verhalenvertellen van het Project "New-Stories" Shatha Tamim, Abdullah Alkahtan, Moheedin Kanfash, Youssef Alkhazen (tevens Muziek), Michael Mitias, Housain...   Meer